По време на консумация на диня, много хора изхвърлят нейните семена.

...
По време на консумация на диня, много хора изхвърлят нейните семена.
Коментари Харесай

Не изхвърляйте семките от диня! Нямате си представа, колко са ценни и какво лекуват!

По време на консумация на любеница, доста хора изхвърлят нейните семена. Тези пък, които не го вършат, си оказват помощ за храносмилането и за жалост това е всичко.

Докато престояват в храносмилателния тракт, семките остават цели и затова единствено механично подкрепят храносмилането, до момента в който огромния брой потребни свойства остава необработен.

За да се възползвате от лечебните свойство на динените семена, е належащо те да се смелят или опекат, с цел да можете да достигнете до драгоценното им наличие. Те съдържат фибри, нужни за естествената работа на храносмилателния тракт, оказват помощ при положение на поява на чревни паразити, както и за лекуване на заболели от жълтеница, водени болести и възпаления в организма.

Семената от диня съдържат веществото цитрулин, което работи като антиоксидант, оказва помощ за лекуване на кръвоносните съдове, при атеросклероза, при високо кръвно налягане и стенокардия. Американски учени при започване на 20 век, открили, че семената от любеница са доста потребни за лекуване на бъбреците и пикочните пътища. Според техните проучвания, потреблението на чая от пресни семена е превъзходен диуретик и се предлага за премахване на камъчета и пясък от бъбреците и пикочните пътища. Те препоръчвали този чай: Вземат се 4 супени лъжици пресни семена от любеница, счукват се, или се смилат в кафемелачка. Варят се 15 минути в 2 литра вода.  Това количество се разпределя и се пие в продължение на два дни, а третия ден се прави отмора. Този развой се прави няколко седмици по същия ред. Два дни се пие, третия ден отмора.

 

За жената
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР